Toimitiloihin sijoittava arvostaa huolettomuutta, sijaintia ja pitkiä vuokrasopimuksia

Osake- vai kiinteistösijoittaminen, asunto- vai toimitilasijoittaminen? Hyödyt ja riskit, entäs talouden heilahtelujen vaikutukset? Kysyimme TT Estaten sijoittaja-asiakkaalta, millainen sijoituskohde toimitila on. 

Laadukas rakennusjälki, hyvä sijainti ja tuottotaso vetävät sijoittajia toimitilojen puoleen

Työnsä vuoksi nimettömänä pysyttelevä sijoittaja-asiakkaamme Pekka* kertoo kiinnostuneensa toimitilasijoittamisesta ystävänsä kautta. “Ystäväni oli hankkimassa toimitilaa sijoituskohteeksi. Autoin ystävääni tekemään riskianalyysin ja laskelmat kohteesta, ja innostuin itsekin toimitilasijoittamisesta. Totesin, että hei, tässä voi tehdä hyvää tuottoa minimoidulla riskillä”, Pekka muistelee.

Kuten asuntosijoittamisessa, myös toimitiloissa sijainti ratkaisee sijoituskohteen kysynnän ja toimivuuden. Pekka nimeääkin sijainnin ja hinnan oleellisiksi kriteereiksi sijoituskohteidensa valinnassa. “Aiheeseen lisää tutustuessani huomasin, että TT Estatella löytyy toimitiloja hyvillä sijainneilla ja järkevillä hinnoilla. Kävin kurkkaamassa Turun seudulla TT:n toimitiloja ja ne vakuuttivat minut.” 

Nyt Pekka odottaa jo toisen toimitilakohteensa valmistumista. TT Estaten toimitiloissa Pekka kertoo kiinnittäneensä huomiota erityisesti laadukkaaseen rakennusjälkeen. Laadukkaasti tehty rakennus tarkoittaa pitkäikäisiä tiloja, joita ei joudu heti remontoimaan ja joiden arvo säilyy. 

Mihin kannattaa sijoittaa? TT Estate tarjoaa vaivattomia vaihtoehtoja

Aloittelevan sijoittajan mielessä pyörii erityisesti kysymys: Miten aloittaa sijoittaminen? 

Pekka muistuttaa, että sijoituskohteen valinta lähtee laskelmista. “Laskelmat on aina tehtävä, ei ole oikotietä onneen”, Pekka toteaa. “Kulut ja tuotot on laskettava tarkkaan. TT Estaten kohteessa hyvät kassavirrat tuovat turvamarginaalia korkojen nousuja vastaan.”

Sopivimman sijoitusmuodon etsimisessä kannattaa tarkastella myös ajankäyttöä. Esimerkiksi asuntosijoittamisessa vuokralaisen etsiminen saattaa toistua jopa vuoden välein, joten siihen on varattava aikaa. “Kannattaa miettiä, mikä sopii itselle. Asuntosijoittamisessa vuokrasopimukset suunnataan yksityisille, toimitilasijoittamisessa pääosin yrityksille. Asuntojen vuokrasopimukset ovat yleensä vuoden mittaisia, mutta toimitiloja vuokrataan lähes poikkeuksetta ainakin kolmeksi vuodeksi kerrallaan”, Pekka opastaa. 

“Ensimmäiseen toimitilaani vuokralainen löytyi helposti, joten uskon, että tähän valmisteilla olevaan löytyy yhtä helposti”, Pekka kertoo. Myös TT Estaten kautta voi ilmaantua vuokralaisehdokkaita. TT Estaten toimitiloissa on maalämpö, LED-valaistus ja A-energialuokka, joten myös matalat käyttökustannukset ovat valtteja vuokramarkkinoilla.

Sijoittamisen aloittaminen on helppoa toimitilojen avulla

Pekan mukaan toimitilat sopivat hyvin myös ensimmäiseksi sijoituskohteeksi. “Toimitilojen avulla sijoittamisen aloittaminen on helppoa, sillä tiloja on tarjolla hyvin eri kokoisia. Kysyntää riittää niin 50m2 kuin 150m2 tiloille, joten toimitilojen avulla on helppoa päästä suhteellisen pienelläkin pääomalla kiinni sijoittamiseen.”

Yhteistyö TT Estaten kanssa on sujunut Pekan mukaan alusta asti hyvin. “Luottamus heräsi nopeasti jo ensimmäisen puhelun myötä. Mikko vastasi tosi hyvin kysymyksiin ja on pitänyt muutenkin ajan tasalla matkan varrella. Tiedotus pelaa hyvin – arvostan sitä. Uskon, että tullaan tekemään yhteistyötä jatkossakin!” Pekasta on myös mukava tietää, kuinka hänen sijoituskohteensa mahdollistaa jonkun yritystoiminnan. 

Toimitilaa sijoituskohteeksi pohtivalle Pekalla on yksinkertainen vinkki: “Ei muuta kuin luuri käteen ja soitto Mikolle, niin siitä se lähtee!”  

Toimitilasijoittajan muistilista

  • Kiinnitä huomiota toimitilan sijaintiin ja alueen kysyntään.
  • Syynää laatu: toimitiloissa rakentamisen taso tuo ajan ja rahan säästöä tulevaisuuteen.
  • Tee tarkat laskelmat ja riskianalyysi – saat tähän apua ammattilaisiltamme.
  • Huomioi käyttökulut: matalat energiakustannukset ovat valtti vuokramarkkinoilla.
  • Pienelläkin toimitilalla pääsee jo sijoittamisen alkuun!

Alkoiko toimitilasijoittaminen kiinnostaa? Tutustu tuleviin kohteisiimme Vantaan Koivunoksassa ja muualla Suomessa. Ei muuta kuin soittoa Mikolle! 

*Pekan nimi muutettu

Lisää sisältöjä sijoittamisesta löytyy blogistamme “halliosakesijoittaminen” -hakusanan takaaOTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Kysy lisätietoa!