Toimitilat vanhaan hintaan nyt – kesällä tilanne muuttuu

Oletko pienyrittäjä tai sijoittaja, jolla on harkinnassa toimitilojen osto? Jos olet, ratkaisujen aika on nyt. 
Uusi laki voimaan heinäkuussa
Luvassa on lakimuutoksia, joilla voi olla kauaskantoisia seurauksia pienyrityksille ja sijoittajille. 
Jos harkitset liiketilojen ostamista tai vuokra-asuntoihin sijoittamista, kannattaa kaupat tehdä ennen kuin uusi laki tulee voimaan heinäkuussa. Kun toimit nyt, voit välttää vaikeudet, joita näköpiiriin saattaa ilmaantua tulevina kuukausina.
Lakimuutoksen tarkoitus on rajoittaa velkaantumista
Kyseinen laki rajoittaa uusien lainojen saamista ja lainojen lyhennysvapaiden kuukausien käyttöä. 
Suuremmat rakennusyritykset ovat suhtautuneet muutokseen myönteisesti, mutta pienempien rakentajien tilannetta lakimuutos saattaa vaikeuttaa. Lisäksi laki todennäköisesti vaimentaa uusien rakennushankkeiden kysyntää, mikä voi johtaa aloitettavien uudisrakennusurakoiden määrän vähenemiseen.

Lain tarkoitus on tietysti hyvä. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan, millaisia vaikutuksia sillä toimialaamme on. Haasteita on varmasti luvassa, mutta lain tavoite on luonnollisesti hillitä ylisuurten lainojen ottoa ja toisaalta yhdenmukaistaa lyhennysvapaisiin liittyviä käytäntöjä.

Miten käy lyhennysvapaille?

Vuokra-asuntoihin tai toimitiloihin 

sijoittavalle nämä lyhennysvapaisiin liittyvät muutokset voivat olla erityisen huolestuttavia. 

Vuokratulon kerryttämiseen lyhennysvapaat ovat olleet arvokas työkalu, mutta niiden saatavuus todennäköisesti heikkenee lähikuukausina. Tämä voi vaikeuttaa sijoittajien mahdollisuuksia rahoittaa uusia kiinteistöjä tai tehdä parannuksia olemassa oleviin.
Jos olet harkinnut vuokra-asunnon ostamista tai liiketoiminnan laajentamista uusiin toimitiloihin, nyt on aika toimia. 

Toimi heti – saat kohteet meiltä vielä vanhaan hintaan

Jos haluat hyödyntää vallitsevia, edullisempia hintoja, kannattaa toimia nopeasti. Lakimuutosten myötä alkavien uusien rakennushankkeiden määrä todennäköisesti vähenee. Tämä vähentää kilpailua kohteista, mikä voi johtaa hintojen nousuun.

Pienet rakentajat saattavat joutua kilpailemaan suurten yritysten kanssa, joilla on paremmat resurssit sopeutua uusiin säännöksiin. Tämä voi johtaa tilanteeseen, jossa muutama suuri toimija hallitsee markkinoita pienten kustannuksella.

Haasteista huolimatta pienillä yrityksillä ja sijoittajilla on vielä mahdollisuudet menestyä. Kun toimit nopeasti, ehdit vielä hyödyntää nykytilannetta ja varmistaa edullisemmat hinnat. 
Aloita ostettavan kiinteistön etsiminen ja investoi olemassa oleviin kiinteistöihin nyt!

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Kysy lisätietoa!