Edullinen EGF-takaus antaa yrittäjän nukkua yönsä rauhassa

Vantaan Ilmanvaihto Oy:n toimitusjohtaja Tero Pakarinen osti alkuvuodesta yritykselleen toimitilat TT Estatelta. Yritys rahoitti kaupan matalakorkoisella EGF-takauksella, jota Pakarinen suosittelee lämpimästi muillekin yrittäjille: lainan saaminen oli yksinkertaista ja ehdot suoraan pankin kautta saatavaan lainaan verrattuna lyömättömät.

Laina järjestyy helposti EGF-takauksella

Vantaan Ilmanvaihto Oy:lle tilat varastointia ja toimistotöitä varten löytyivät Keravalta TT Estaten hallista, joka valmistuu loppuvuonna. Tero Pakarisella on kokemusta myös suoraan pankin kautta saatavasta lainasta mökin ja meneillään olevan kodinrakennusprojektin myötä. “Ne on pidemmän kaavan reissuja, kun niitä lainoja lähdetään hakemaan”, hän toteaa verratessaan aiempia lainanhakukokemuksiaan EGF-takauksella haettavaan lainaan.

Kun Pakarinen TT Estaten kautta otti yhteyttä Nooa Säästöpankkiin, laina järjestyi saman tien. Hän toteaa, että lainan hakijana oli toki vakaa yritys ja taustalla hyvät laskelmat, mutta hänen tuntumansa mukaan yritykselle kertynyttä menestystä tärkeämpää on, että pankissa nähdään yrityksen potentiaali. Vaikka tilillä ei siis sattuisi lojumaan ylimääräistä sataa tuhatta, toimitilojen hankkiminen onnistuu kuitenkin ilman, että tarvitsee laittaa päätään tai kotiaan pantiksi.

Edullinen ja turvallinen lainan takaus

Pakarinen kysyi lainatarjousta myös toisesta pankista, mutta omaa rahoitusta olisi pitänyt olla reilusti enemmän, jotta lainaa olisi kyseisestä pankista herunut. Lisäksi korot olisivat olleet huomattavasti suuremmat. Hän toteaa, että EGF-takauksella saadun lainan korot ovat pienet siihen nähden, että laina on myönnetty yritykselle.

EGF eli European Guarantee Fund on Euroopan investointipankkiryhmän määräaikainen rahoitusohjelma, jonka tarkoituksena on saada talous nousuun koronakriisin jäljiltä. TT Estatelta autetaan yrittäjää lainanhakuprosesissa niin, että hakeminen onnistuu helposti. Pakarisen mukaan asiointi oli kaikin puolin sujuvaa niin TT Estaten kuin pankin kanssa.

Vantaan Ilmanvaihto Oy:n lainan maksuaika on seitsemän vuotta, mikä on harvinaisen pitkä aika yritykselle myönnetyn lainan maksamiseen. “Yrityksille lainoissa harvemmin myönnetään yli viiden vuoden maksuaikaa”, Pakarinen vertaa. Lisäksi takaus on turvallinen, kun vakuutena ei ole omaa omaisuutta.

Tyytyväinen yrittäjä pääsee pian käyttämään uutta toimitilaa

Pakarinen etsi verkosta sopivia toimitiloja yritykselleen, löysi TT Estaten, ja kaupat tehtiin viime maaliskuussa. Joulukuussa yritys saa upouudet toimitilat käyttöönsä.

Pakarinen on erittäin tyytyväinen Säästöpankin toimintaan muutenkin: “On erikoista, että sieltä soitellaan ja kysellään kuulumisia – se on aika harvinaista pankin puolesta.” Kaiken kaikkiaan toimitilan hankintaprosessi saa vuolaat kehut Pakariselta, ja hän odottaa, että yrityksessä päästään pian nauttimaan uusien tilojen suomista mahdollisuuksista.

Tietoa EGF-takauksesta:

  • EGF eli European Guarantee Fund on Euroopan investointipankkiryhmän määräaikainen rahoitusohjelma, jonka tarkoituksena on saada talous nousuun koronakriisin jäljiltä.
  • Alkuperäistä määräaikaa on jatkettu samoilla ehdoilla 31.12.2022 asti.
  • Ohjelma jatkuu vuonna 2023, mutta ehdot muuttuvat.

Soita Mikolle, jutellaan lisää EGF-takauksesta!

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Kysy lisätietoa!