Parhaat toimitilat löytyvät suositusten kautta – Napocomin matka uusiin tiloihin

Sähköurakointeja tekevän Napocom Oy:n johtaja Jukka Ikonen totesi puolitoista vuotta sitten, että yrityksen oli aika muuttaa uusiin tiloihin. Etsinnässä oli toimitila, jonne mahtuisi ajamaan sisään pakettiautolla sekä tarpeeksi tilaa, jotta tavarat mahtuisi hyllyille hyvään järjestykseen. Uusista tiloista tulisi löytyä myös toimistoparvi ja wc. Ikonen kuuli tukkuriltaan hyviä kokemuksia TT Estatesta, ja niin lähti liikkeelle Napocomin matka kohti upouusia toimitiloja. 

Sana kiersi hyvästä hallipaikasta

“Pohdiskelin tukkurillemme, että pitäisi löytää uusi hallipaikka. Tukkuri kertoi kollegastaan, joka oli ostanut tallin TT Estatelta ja kehunut prosessin helppoutta”, Jukka Ikonen muistelee. Meneillään on vilkas aamu Napocomin hallilla Sipoon Keuksuontiellä. Pakettiautoa pakataan alakerrassa ja parven toimistossa tehdään hallinnointihommia. “Tietysti vähän epäilytti, että voiko olla niin helppo prosessi ja pitääkö laittaa kauheet rahat kiinni”, Ikonen naurahtaa. “Otin yhteyttä Jarkkoon ja nyt voin sanoa, että helpostihan tämä meni.” 

Puheista siirryttiin tekoihin ja Ikonen kävi tutustumassa TT:n Estaten toimitiloihin Lahdessa. “Kätevää, kun toimitilat ovat kaikki niin samanlaisia. Siitä sai hyvän käsityksen, että millaiset tilat on kyseessä. Totesin heti, että tämä on toimiva systeemi ja tehtiin kaupat”, Ikonen kertoo. Ostopäätökseen vaikutti myös maalämpö. “Tiedän, että monilla kilpailevilla halliyhtiöillä on suora sähkölämmitys. Maalämpö jäi kohteesta mieleen.” 

Ostokriteerinä yrityksen tarpeisiin sopiva hallitila

Ostohetkellä Keuksuontien rakennuspuuhat olivat vielä alkuvaiheessa. “Tässä ei ollut käytännössä mitään, ainoastaan pohjia oli jo kaivettu. Siinä matkan varrella ehdittiin sitten hyvin suunnitella ja sopia tilan lisäominaisuuksista”, Ikonen toteaa. TT Estate räätälöi kohteet vastaamaan asiakkaan tarpeita ja myös Napocomin väellä oli selkeänä mielessä, millaiset tilat he tarvitsivat. “Meille on tärkeää, että mahdumme ajamaan sisään pakettiautolla. Meidän piti saada mahtumaan hyllyt hyvin tilaan auton lisäksi. Lisäksi tarvitsimme vessan ja toimistoparven.” 

Lisäominaisuuksien teettäminen TT Estatella oli Ikosen mukaan kätevä sijoitus. “Naapurifirma ajatteli säästää ja tehdä parven itse. Nyt on vuosi mennyt, eikä heillä ole edes rakennuslupaa. Parvi oli pieni lisähankinta, mutta ilman emme pärjäisi.” 

Yhteistyön kautta muuttopuuhiin

Halli alkoi valmistua, eikä TT Estaten tarvinnut etsiä sähköurakan tekijöitä kaukaa. “Tehtiin hallin sähköistyksessä yhteistyötä, me nimittäin teimme sähköurakan koko halliin,” Ikonen kertoo. Spontaanisti syntynyt yhteistyö kuvaa hyvin arkea yrittäjien yhteisössä. “Naapurissa on rakennusliike, putkiyritys, asfalttimaalausliike, ilmalämpöpumppufirma ja mainosvalaistusfirma. Lisäksi tiloissa on pari harrastajaa, mutta olen huomannut että TT Estaten toimitiloissa suurin osa on yritysten käytössä.”

Ikonen kertoo, että maksuerät oli sidottu tekeillä olevan tilan valmistumiseen. “Homma meni niin kuin piti. Itselläni tuli urakoitsijana positiivinen fiilis siitä, että tämä oli hyvin ohjattu työmaa. Se tarkoittaa asiakkaan näkökulmasta, että rakennus on hyvä. Taisimme olla ensimmäisiä, jotka pääsivät muuttamaan,” Ikonen muistelee. 

“Kaikki on toiminut kuten on sovittu”

Uusissa tiloissa on vietetty nyt jo vuoden päivät sähköyrityksen arkea. Ikonen kertoo olevansa tyytyväinen toimitilaprosessiin. “Asiakkaan näkökulmasta kaikki on sujunut tosi hyvin. Mitään ei ole jäänyt hampaankoloon. TT Estate hoitaa myös takuuhommat.” Ikonen kertoo saaneensa TT Estatelta hyvin tukea matkan varrella. “Jarkko antoi neuvot ja vinkit systeemeihin: kiinteistöveroihin, alviin jne. Meillä on myös tosi hyvä tekninen isännöitsijä.” 

Erityisen käteväksi Ikonen kokee toimitilan sijainnin. “Tästä on tosi hyvät yhteydet päätielle. Myös kolmessa seuraavassa kohteessa on hyvät yhteydet. Tämähän on minulle hyvä, voin pyöräillä töihin”, Ikonen kertoo tyytyväisenä. 

Lisämaininnan ansaitsee myös TT Control-etäsovellus, joka on osoittautunut arjen korvaamattomaksi apuvälineeksi. “Pystyn sen avulla avaamaan vaikka oven lähetille ja näen videolta, että paketti on tullut perille. TT Controlin avulla pystyn myös säätämään ja tarkkailemaan lämmitystä, mikä on tosi kätevää ja voin sen avulla vaikuttaa myös lämmityskuluihin”, Ikonen summaa. Niinpä kun tämäkin päivä hallilla hiljenee ja väki lähtee kotiin, ei kenenkään tarvitse jäädä arvailemaan, että jäikö ne valot päälle.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Kysy lisätietoa!