Mistä tiedät, että emme huijaa sinua?

Kaikki vaikutti liian hyvältä ollakseen totta. 

Jari hiljensi vauhtia ja tarkkaili tonttia autonsa ikkunasta. Lähelle moottoritietä valmistuisi jossain vaiheessa uusi TT Toimitila, mutta rakennustöitä ei oltu vielä aloitettu. Jari tarvitsi isältä peritylle LVI-töitä tekevälle yritykselleen uuden ja nykyaikaisen paikan toimia. Netissä surfatessaan hän oli törmännyt TT Toimitiloihin, tulevaisuuden tiloja valmistavaan yritykseen, kuten he itse olivat sivuillaan todenneet. 

Asiakkaamme kertovat kokemuksistaan

Jari pysäytti autonsa ja nousi ulos katselemaan. Esitteessä komeileva valkoinen ja moderni havainnekuva näytti kovin erilaiselta nyt silmien edessä avautuvaan näkyyn verrattuna. Ledivaloja ei ollut, ei liioin valkoisena hohtavia seiniä. Sen sijaan oli pelkkä vihreä niitty, mutaa ja mainoskyltti. Esitteen sininen taivaskin oli oikeasti harmaa ja sieltä tihkutti tasainen vesisade. 

Ajaessaan moottoritietä takaisin kotiin, Jarin mieleen hiipi epäilys. Olisiko oikeasti mahdollista, että tuolla pellolla olisi ensi kesänä valmis toimitila? Jari vilkaisi apukuskin paikalla lojuvaa esitettä, jossa luvattiin hänelle paljon. Tarkemmin ajateltuna ehkä liiankin paljon. Laadukkuus ja käytännöllisyys, kestävät materiaalit ja mahtavat rahoitusratkaisut kuulostivat juuri sellaiselta retoriikalta, jota oli helppo luvata mutta ei toteuttaa. Oltiinko häntä juuri huijaamassa? Jari päätti soittaa huomenna naapurilleen, joka omisti TT Toimitilan Järvenpäässä. Ehkä hän osaisi kertoa lisää yrityksestä ja sen luotettavuudesta. 

“Ymmärrän huolesi”, puhelimeen vastannut naapuri sanoi. “Itse epäilin silloin ihan samaa. Tämä halli nousi kuitenkin tähän ihan ajallaan, ja firman kaikki tavarat oli sisällä ja homma käynnissä päivälleen oikeaan aikaan. Tule käymään täällä niin näet vähän paikkoja!”

Voit käydä tutustumassa tiloihin etukäteen

Jari peruutti autonsa vuonna 2018 valmistuneen hallirakennuksen pihaan. Naapuri otti hänet vastaan ja johdatti hallin ovelle. Epäröiden Jari astui sisään ja seisoi yllättäen keskellä peltifirmaa. Tilaratkaisu vaikutti toimivalta ja materiaali laadukkaalta. Työntekijöillä oli tilaa liikkua ja toimisto oli omassa rauhassaan parvella. 

“Silloin kun kauppakirjat allekirjoitettiin, tässä kasvoi vielä heinikkoa”, naapuri kertoi ja tarjosi Jarille kahvia pahvimukista. “Kyllä silloin oltiin mukavuusalueen ulkopuolella, mutta sitten rakentaminen sujuikin hyvin ja projekti eteni vauhdilla. Olemme olleet todella tyytyväisiä tähän, sillä halli palvelee meitä täydellisesti.” 

Jari katseli, kun työntekijät käyttivät hallissa koneita ja liikkuivat vaivattomasti paikasta toiseen. Led-valot valaisivat puhtaita pintoja ja kaiken lämmittämisen hoiti maalämpö. Hän ei voinut sille mitään, mutta tämän firman työntekijät vaikuttivat iloisilta. Tätä samaa hänkin tarvitsisi. 

Olemme vakavarainen toimija

Automatkalla kotiin Jarin mielessä myllersi. 

Hän ei voinut välttyä ajatukselta, että hänen naapurinsakin oli mahdollisesti joutunut huijauksen uhriksi. Toisaalta kaikki oli vaikuttanut hyvältä ja moderni hallirakennus oli tehnyt Jariin vaikutuksen, mutta entäpä jos TT Toimitilat itsessään oli taloudellisesti huonossa jamassa ja voimavaroiltaan heikko? Jari päätti tarkastaa asian, ja oli tyytyväinen terveeseen epäluuloonsa. Se oli ollut heidän sukunsa vahvuus jo pitkään. 

Illalla Jarin läppärin näytölle piirtyi kuva jostakin aivan muusta kuin huijareista. TT Toimitilat oli perheomisteinen yritys, jossa suhteellisen nuori omistaja- ja työntekijäporras vastasi omilla kasvoillaan ja nimillään toiminnasta. He olivat vakavarainen taloudellinen toimija, josta kertoi muun muassa parhainta tasoa edustava AAA-luottoluokitus. Kun Jari kuuli erään asiakkaan kertovan videolla ostoprosessin olleen helppoa ja avointa toimintaa, saaneensa myyjältä rakennusvaiheessa kerran kuussa uutiskirjeen ja päässeensä halutessaan aina tutustumaan rakennukselle,  hän riuhtaisi puhelimen taskustaan ja soitti elämänsä parhaimman puhelun. 

Seuraavana päivänä LVI-firman tiloissa oli korviahuumaava meteli. Epäkäytännöllinen halli kaikui ja oli ahdas, mutta Jari pujotteli täpötäyden hallin keskelle ja huusi metelin yli työntekijänsä hetkeksi kokoon. Kerrottuaan ensi kesänä tapahtuvasta muutosta ja sen suunnittelun aloittamisesta, yksi työntekijöistä esitti huolestuneen kysymyksen:

“Kannattaako meidän ruveta vielä valmistautumaan, eihän hallin rakentamista olla edes aloitettu? Mitä jos matkan varrella sattuu jotain?”

Jari hymyili ja ojensi työntekijälle TT Toimitilojen esitteen. 

“Ei satu mitään. Minä tiedän.”

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Kysy lisätietoa!