Toimitilat on sijoittamisen uusi suunta

Asuntosijoittamisen maisemat ovat synkentyneet: Aktian arvion mukaan vuokra-asuntojen määrä on tuplaantunut kahdessa vuodessa ja samaan aikaan vuokrien hinnat ovat laskeneet. Ei ihme, jos asuntosijoittajaan iskee neuvottomuus: miten reagoida muuttuviin markkinoihin, kun omat sijoitussuunnitelmat olivat jo niin selkeät? Tarkkanäköisimmät etsivät jo uutta suuntaa ja reagoivat nyt. TT Toimitilat tarjoaa stressittömän sijoitusvaihtoehdon muuttuneessa maailmantilanteessa. 

Asuntosijoitusbisneksestä hyötyvät nyt vuokralaiset

Asuntosijoittajien tuotot laskevat, kun vuokra-asuntoja jää yhä enemmän tyhjilleen ja vuokrien hinnat painuvat alas. Ennen niin varma sijoituskeino aiheuttaakin nykyään huolta ja harmaita hiuksia vuokranantajille. Toki jotkut iloitsevat kasvaneesta vapaiden asuntojen valikoimasta ja matalista vuokrista – nimittäin vuokralaiset. PTT:n asuntomarkkinoihin erikoistunut ekonomisti Peetu Koskinen tiivistää tilanteen Kauppalehden artikkelissa: “Nyt on kyse siitä, kuinka pitkään asuntosijoittajat kestävät aiempaa alempaa vuokratuottoa.” 

Muutoksen tuulet puhaltavat maailmalta, jonka muuttunut tilanne sanelee markkinoiden suunnan kääntymisen. On selvää, että koronapandemia on vaikuttanut asuntobisnekseen ja ihmisten asumistoiveisiin. Aktian arvion mukaan Helsingissä on tällä hetkellä tarjolla noin 6000 vuokra-asuntoa, kun vuonna 2019 niiden määrä oli vain 3000. Vuokramarkkinoiden hiljentyminen kertoo ajan murroksesta, kuten myös halliosakkeiden tarpeen kasvava nousu, josta Yle uutisoi jo keväällä. Halliosakkeiden kysynnän kiihtymiseen on vaikuttanut esimerkiksi nettikaupan vilkastuminen ja sen myötä yritysten kasvaneisiin varastointitarpeisiin ja suuriin, äkillisiin muutoksiin varautuminen. 

Tyhjillään seisova vuokra-asunto vai vuokratakuulla varustettu toimitila? 

Ympäri maatamme seisoo tyhjillään vuokra-asuntoja, joiden yhtiövastikkeet jatkavat juoksemistaan. Vuokrailmoituksissa näkyviä summia joudutaan laskemaan, sillä ne ovat liian korkeita nykymarkkinoille. Puhumattakaan luotettavan vuokralaisen löytämisen hankaluudesta. Harvan sijoittajan kukkaro kestää tilannetta pidemmän päälle, sillä odottelu käy stressaavuuden lisäksi kalliiksi. On turha kiristellä hermoja pidempään – vaihtoehtoja löytyy kyllä ja nyt on aika reagoida.

TT Toimitilat on tulevaisuuden toimitilojen asintuntija. Halliosake on varma sijoitus, jossa ei tarvitse kantaa huolta tulevista taloyhtiön remonteista tai kalliista ylläpitokustannuksista, eikä vuokralaisia joudu etsimään kissojen ja koirien kanssa. Erityisesti asuntosijoittamisen ylikuumentamilla alueilla vuokralaisten löytäminen hallitiloihin käy helposti. Halliosakkeen tuore omistaja voi huokaista helpotuksesta, sillä TT Toimitilat tarjoaa neljän kuukauden vuokratakuun ja on tarvittaessa tukena vuokralaisen etsimisessä välittämällä vuokrakyselyt eteenpäin sijoittajalle. Ylläpitokustannuksetkin ovat matalat energiatehokkaiden hallien maalämmön, vesikiertoisen lattialämmityksen ja LED-valaistuksen ansiosta.

Hallisijoittaminen on stressitöntä uuden ajan sijoitustoimintaa

Me TT Toimitiloilla olemme seuranneet sijiotusmarkkinoiden muutosta etulinjassa, sillä uusissa halliosakkeissamme kauppa käy kuumana jo ennakkomarkkinoinnin aikana – samaan aikaan kun tuhannet vuokra-asunnot ovat ilman vuokralaista. Vuokratakuun ja matalien ylläpitokustannusten lisäksi hallisijoittajan etuna on vähäiset huoltotarpeet. TT Toimitilojen uudet halliosakkeet takaavat siis stressittömämpää ja tuottavampaa vuokratoimintaa: tyypillinen pääoman tuotto vuokratuissa toimitiloissamme on 10-12% luokkaa. Sijoittajana voit keskittyä taas muihin asioihin kuin vuokrailmoitusten rustailemiseen asunnonvälityssivuille. 

Kokeile itse sijoituslaskurimme avulla, miten hallisijoittaminen sopisi juuri sinulle. 

Lähteitä:

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Kysy lisätietoa!