Asiakaskertomus – Marko Lindqvist / Yksityistalli

Marko Lindqvist osti harrastekäyttöön itselleen korkean, 34 neliöisen halliosakkeen. Ennen osakkeen ostoa Marko on pyörittänyt autoharrastusta vuokratiloissa kymmenen vuoden ajan. Marko osti halliosakkeen harrastuskäyttöön auto- ja metalliharrastustöitä varten, mutta pitää tulevaisuutta silmällä, sillä ajatus oman yrityksen perustamisesta kiehtoo.

Marko rupesi etsimään vuosi sitten uusia hallitiloja suhteellisen kiireellisellä aikataululla. Markon ollessa vuokralla edellisessä osakkeessa, tuli tieto, että talliin on tulossa sukupolvenvaihdos. Nuorempi sukupolvi halusi laittaa tilat lihoiksi. Aikaisemmat vuokratallit ovat olleet isoja kimppatalleja, mutta Marko totesi, että mukavampi kun saa yksin omassa rauhassa olla.

Kun vuosi sitten tieto edellisen hallin kohtalosta tuli Markolle, hän rupesi etsimään Etuoven kautta toimitiloja – koska tarjonta vuokrapuolella oli todella huono, Marko rupesi katsomaan omaa hallia. TT Estaten halli tuli Etuovessa vastaan, ja Marko otti TT Estaten Tuomoon yhteyttä. Marko vertaili myös toisten toimijoiden rakennuttamia tiloja, mutta TT Estaten halli osoittautui kaikkein järkevimmäksi, vaikka olikin suhteessa kalliimpi kuin muiden: ”Tässä hallissa on nämä energiaratkaisut ylivoimaisesti järkevimmät. Edellisessäkin tallissa oli maalämpö, ja sen energiatehokkuus oli niin hyvä, että se on jo pelkästään siinä kohtaan niin iso plussa, että se kannatti”, Marko tiivistää.

 

”Tässä hallissa on nämä energiaratkaisut ylivoimaisesti järkevimmät.”

Teollisuushalli Lahti

Miten kaupat sitten onnistuivat? ”Tällein ensikertalaiselle siinä onnistuttiin todella hyvin – riittävän ystävällisen oloisesti osattiin kertoa näistä jutuista, kun itsellä ei ole kokemusta tällaisen kiinteistön ostamisesta, ainoastaan asuntokaupan puolelta. Siinä oli tietysti sopiva jännityskerroin lähteä tällaista ostamaan. Tuomo osasi kuitenkin tosi hyvin kertoa tuosta, ja myös vastata siinä vaiheessa kun oli kysyttävää.”

”Tuli ostettua, eikä ole kaduttanut. Jännitti, koska olisi voinut jäädä taloudellisia tappioita omille harteille, jos halli ei olisi valmistunut, kyllä siinä tuli käytyä aika tiuhaa tahtia työmaalla kattomassa, miten urakka etenee. Siinä kohtaan, kun allekirjoitin paperit, niin siellä oli maatyöt aloitettu.” Marko selvitti eri lähteistä, että yrityksen taloudellinen tila on vakaa ja totesikin, että ”ei mene mihinkään pöytälaatikkofirmaan koko homma. Ja ennen kuin tämä halli oli valmis, niin TT Estate oli jo aloittamassa uutta projektia Sipoon suunnalle.”

 

”Olen ollut todella tyytyväinen – rakennuslaatu on ollut hyvä. Eihän tämä halpa ollut missään mielessä, mutta ylläpitokulut maksaa itseään niin paljon takas, ja jälleenmyyntiarvokin tulee luultavasti säilymään paljon parempana.”

 

Markon mukaan yhteydenpito ja viestintä TT Estaten Tuomon kanssa sujui hyvin, ja meni yks yhteen lähes aina: ”Silloin kun rupesi itseä mietityttämään joku juttu, muun muassa lisäsähköistä, niin tuli pari päivää sen jälkeen kyselyä, jos haluaa jotain lisämuutoksia.” Halli sijaitsee lähellä Markon kotia, joten hän kävi vähintään kerran viikkoon pyörähtämässä työmaalla. Parin viikon viivästys tuli ilmeisesti Järvenpään kaupungin takia, mutta siinäkin oli tarjottu mahdollisuus, että saa avaimen etukäteen, jos on akuutti tilanne.

Marko huomautti, että luonnollisesti myös varustelu taso oli se, mikä ostopäätökseen vaikutti: ”Ahertajankujan hallissa on korkeaa tilaa, niin sen käytettävyys on paljon parempi. Pohjapiirustus on sillä tavoin järkevä, että ovi on laitettu toiseen laitaan eikä keskelle, ja hyvin mittasuhteeltaan suunniteltu, kun auto mahtuu hyvin sisälle ja jää paljon tilaa ympärille.” Koska Marko tekee metallitöitä, hänen on tarkoitus rakentaa teräsrakenteinen parvi itse, johon saa sijoitettua vessan.

 

”Tosi onnistuneet kaupat tuli tehtyä, tuote oli just sitä mitä luvattiin.”

 

Marko toteaa oman kokemuksensa perusteella, että voisi ehdottomasti suositella TT Estaten halliosakkeita: ”Olen ollut todella tyytyväinen – rakennuslaatu on ollut hyvä. Eihän tämä halpa ollut missään mielessä, mutta ylläpitokulut maksaa itseään niin paljon takas, ja jälleenmyyntiarvokin tulee luultavasti säilymään paljon parempana. Tosi onnistuneet kaupat tuli tehtyä, tuote oli just sitä mitä luvattiin.”

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Kysy lisätietoa!