Asiakaskertomus – Arto Majuri / ATM Systems Oy / CI Finland Oy

Kerromme, miten halliosakkeen osto sujui Arto Majurilta, joka osti halliosakkeen yhdessä vaimonsa ja vävynsä kanssa ja vuokraa sitä perheen yritysten käyttöön. Perheen yrityksiä ovat ATM Systems Oy ja CI Finland Oy, jotka asentavat ja tuovat maahan ilmastoinnin jäähdytyksen ja maalämpöpumppuratkaisuja.

Yrityksillä on ollut Vantaalla varastotila 11 vuotta vuokralla. Uuden varastotilan hankinta on ollut 2-3 vuotta työn alla. Kun uutta tilaa alettiin miettiä, vaihtoehtoina oli löytää yritysten nykytoimintaan sopivampi tila vuokralle tai oma halliosake. Kannattavuuslaskelmat osoittivat aika nopeasti, että kun hankkii hallisosakkeen omiin nimiin ja vuokraa sen yhtiöille, niin sijoitus omaan on selvästi kannattavampi ratkaisu kuin vuokralle meno. Tässä mallissa yritykset maksavat vuokraa omistajille eli käytännössä kyseessä on sijoitus. ”Jämptin oloiset, suht nuoret urakoitsijat. Lisäksi vakuutuimme siitä, mitä näimme hallin rakennuksella ja mitä tiesimme valituista energiaratkaisuista.”

Sopivaa hallia etsittiin Vantaan lähistöltä, koska Vantaalla on yritysten pääpaikka. Hallin hankinta eteni niin, että ehdittiin solmia aiesopimuskin toisen  rakennusyrityksen kanssa, mutta hanke kariutui, koska hallirakennuttajan päättämä yhtiömuoto ei sopinut haluttuun malliin. Tämän jälkeen etsintää jatkettiin ja netistä tarttui silmään TT Estate Oy:n halli, kun se oli vielä rakennusvaiheessa. Kun hallia mentiin ensimmäistä kertaa katsomaan, se oli vielä kesken. Hallin runko oli pystyssä, mutta esimerkiksi väliseiniä ei vielä ollut. Arto Majuri toteaa, että syitä päätökseen ostaa halliosake TT Estate Oy:ltä oli useita ”Jämptin oloiset, suht nuoret urakoitsijat. Lisäksi vakuutuimme siitä, mitä näimme hallin rakennuksella ja mitä tiesimme valituista energiaratkaisuista”. Arto tietää energiatehokkaiden ratkaisujen hyödyistä ammatinsakin puolesta ja arvostaa siksi niitä myös hallitiloja valittaessa. Iso juttu päätöstä tehdessä olikin TT Estate Oyn panostukset energiatehokkaisiin ratkaisuihin, esimerkiksi se, että hallin lämmitystapa oli maalämpö. Maalämpö lämmitysratkaisuna pitää hallin jälleenmyyntiarvon ylhäällä. Lisäksi tietenkin maalämpö tuo suoraa säästöä kuukausittaisissa kustannuksissa verrattuna halliin, jossa on suorasähkö lattialämmityksellä tai vanhanaikaisella puhallinratkaisulla. Varaston muutos tuli lopulta nopeamminkin kuin oli aiemmin suunniteltu, alkuperäinen ajatus oli vaihtaa varastoa vuoden 2018 alussa. Koska hallitila valmistui jo hyvissä ajoin, varastotiloihin on jo muutettu työkaluja ja muuta varastoa ja halliosakkeeseen valmistuu piakkoin myös varastoparvi ja toimisto. ”Hallin ostaminen jälkeen jämptiys toiminnassa on jatkunut. Yrityksen nuoresta iästä huolimatta toiminta on ollut todella ammattimaista. Voin lämpimästi suositella.” Arto Majuri antaa kiitettävän arvosanan TT Estate Oyn toiminnasta myös halli-osakkeen hankkimisen jälkeen: ”Hallin ostaminen jälkeen jämptiys toiminnassa on  jatkunut. Yrityksen nuoresta iästä huolimatta toiminta on ollut todella ammattimaista. Voin lämpimästi suositella.”

Halliosake Lahti

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Kysy lisätietoa!