Älä uuvu pankissa, toimitilarahoitus ratkaisee ongelmat!

Sami oli tyytyväinen. Talvinen aurinko paistoi uuden hallirakennuksen pihalle. He olivat tutustuneet TT Estaten esittelijän kanssa moderniin toimitilaan, jonka puitteet olivat tehneet Samiin vaikutuksen. Täällä hänen yrityksensä pystyisi hyvin jatkamaan tärkeää työtään, kun vanha halli oli käynyt yllättäen ahtaaksi.

Pääkaupunkiseudulla toimiva autokorjaamo eli parhaillaan voimakkaan laajentumisen aikaa. Menestys oli monien asioiden summa, mutta Sami uskoi ennen kaikkea sitkeyden, ahkeruuden ja rehellisyyden tuottaneen tulosta. Kun päätös uuden toimitilan hankkimisesta oli alkusyksystä tehty, oli yrityksessä tunnettu suurta huojennusta. Vanhan hallin ahtaat tilat ja reistaileva tekniikka olisi pian historiaa. ”Enää puuttuu rahoitus, ja sen saan pankista helposti”, Sami ajatteli, kiitti esittelijää ja nousi autoonsa. Kansiossa oli tarkan näköinen lainasuunnitelma ja dokumentit nuhteettomasta taloudenpidosta. Mielessään Sami kiitti isoisäänsä, joka oli opettanut hänelle jo pienestä pitäen tarkkuutta raha-asioissa. Laina uutta toimitilaa varten ei pitäisi olla ongelma, uusi halli olisi pian heidän.

Ongelma pankissa

Epävarma kansantaloudellinen tilanne ja kiristyneet lainaehdot. Lainan lisävakuusvaatimuksena juuri kunnostettu kesämökki. Uusi tapaamisaika kahden viikon kuluttua. Nämä sanat vielä korvissaan soiden Sami palasi autoonsa ja pyyhkäisi hikikarpalon otsaltaan. Vaikka yrityksen taloustilanne oli erinomainen, toimitilarahoituksen saaminen pankista osoittautui yllättäen todella hankalaksi. Mikään ei näyttänyt enää varmalta, ja Sami joutui raivaamaan kalenteristaan tilaa uusille tapaamisille pankkivirkailijan kanssa.

Sami tunsi ahdistusta ja häpeääkin. Yrityksellä oli kiireinen aika, ja häntä tarvittiin töissä. Toimitilat olivat liian pienet, ja he tarvitsivat ehdottomasti uudet. Nyt pankissa esiin tulleet ongelmat kielivät siitä, että Samin pitäisi ravata työpäivien aikana pankissa useaan kertaan, olematta edes varma siitä, johtaisiko mikään mihinkään. Lisäksi hänen pitäisi ilmoittaa muuttoa innokkaasti odottaville työntekijöille, että ahtaus jatkuu sittenkin, koska rahoitusta ei saada. Kaiken huippuna Sami näki mielessään hartaasti remontoidun kesämökkinsä kalajärven rannalla lisävakuutena, ja hän pudisti päätään. 

”Ei kiitos”, Sami huokaisi murheellisena. Aamuinen auringonpaiste uuden hallin pihalla muuttui hänen mielessään synkkyydeksi, joka tuntui syvällä sisimmässä asti.  

Juuri kun Sami oli soittamassa uuden toimitilan esittelijälle matkaan tulleista ongelmista, hän muisti aiemmin käydyn keskustelun hänen kanssaan. Oliko esittelijä puhunut jostakin yrityslainasta, jonka saisi heidän kauttaan? Toiveikkaana Sami valitsi numeron ja päätti kysyä asiasta.

”Kyllä vain”, kuului vastaus, ja Sami tunsi suurta helpottuneisuutta.

Ratkaisu nopeasti ja turvallisesti

Joskus suuret asiat alkavat pienestä ja tapahtuvat nopeasti. TT Estaten sisaryhtiö TT Funding tarjosi Samin yritykselle juuri ne asiat, joita tässä tilanteessa tarvittiin. Heillä oli nyt rahoitus uudelle toimitilalle ilman lisävakuuksia ja hidasta byrokraattista vääntöä pankin kanssa. Vaikka koronapandemia työnsi tummia pilviä kaiken liiketoiminnan ylle, oli TT Fundingilla ollut vastaus tähänkin. Takaisinostoturva-vakuutus takasi sen, että katastrofin sattuessa toimitila ostettaisiin yritykseltä takaisin.

Ja ennen kaikkea heillä oli nyt upouusi TT toimitila. Muutto alkaisi pian. Hallin ovet liukuivat auki. Led-valaistus kytkeytyi päälle ja valaisi raikkaat tilat. Sami seisoi hallin keskellä ja katsoi, kun ensimmäisiä laitteita kannettiin sisään. Hän hymyili ja kaivoi puhelimen taskustaan. Kalenterimerkinnän uudesta pankkitapaamisesta sai nyt poistaa. Sitä ei enää tarvittu.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Kysy lisätietoa!