Yrittäjä, älä anna energian hintojen nousun horjuttaa liiketoimintaasi

Puheet energian hintojen noususta käyvät kuumana kuin öljypannu. Tilanne piinaa teollisuusalaa ja aiheuttaa pahimmillaan lovia tuotantoon. Samaan aikaan kun sähkön ja maakaasun hinnat nousevat, TT Toimitiloissa yrittäjä hyötyy edullisista käyttökustannuksista: maalämmöstä, A-energialuokasta sekä huokeasta yhtiövastikkeesta.

Energiahintojen nousutrendi vaarantaa yritysten kilpailukyvyn 

Maakaasun ja sähkön hintojen nousu puhututtaa nyt, kun sähköyhtiöt muistavat kalliisti niin kotitalouksia kuin yrittäjiä. Hintojen nousu voi tuntua paljon energiaa käyttävän yrittäjän lompakossa merkittävänä piikkinä, jolloin tilanne voi pahimmillaan aiheuttaa tuotantokatkoksia yritystoiminnan heikon kannattavuuden vuoksi. Uusien investointien tekeminen arveluttaa, ja koko yrityksen kilpailukyky on koetuksella. 

Hintojen nousutrendi on selkeä. Vuoden takaiseen verrattuna maakaasun veroton hinta on yli kaksinkertainen. Tilastokeskus tiedottaa, että reilussa vuodessa sähkön systeemihinta on noussut ennätyksellisen matalasta ennätyksellisen korkeaksi. 

Hintojen nousulle ei ole yhtä selittävää syytä. Osaltaan epäedullisen tilanteen ovat luoneet esimerkiksi vähäiset sateet ja tuulet, sähkön lisääntynyt kysyntä sekä päästöoikeuden hinnan nousu. 

Energiahintojen nousu ei horjuta TT Toimitiloissa toimivaa yrittäjää. Meidän energiatehokkaissa halleissamme käyttökustannukset pysyvät matalina tilanteesta riippumatta. 

TT Toimitilojen edulliset käyttökustannukset takaavat stressittömästi pyörivän arjen

TT Toimitilojen nykyaikaisissa, A-energialuokan halleissa on maalämpö ja LED-valaistus. Hyödyntämällä maalämpöä pystymme tarjoamaan yrittäjälle selkeät säästöt energiakustannuksissa. Hintojen nousupaine ei vaikuta merkittävästi maalämmön hintaan, joten yrittäjän tarvitse pelätä liiketoimintaa myrkyttäviä hintapiikkejä. 

Säästämme lompakkoasi myös matalalla yhtiövastikkeella, johon kuuluu isännöinti, kiinteistön vakuutus ja kiinteistöhuolto. Lisäksi jokaisessa tilassa on tilakohtainen netti. Tilan käyttäjänä maksat itse vain käyttämästäsi vedestä, sähköstä ja lämmityksestä.

Minkälaiset TT Toimitilan lämmityskustannukset konkreettisesti ovat?

TT Toimitiloilla hallitilojen lämmityskulut ovat keskiarvoisesti 40 snt/neliömetri/kk.

60-neliöisen toimitilan lämmittäminen maksaa n. 24 €/kk.

80-neliöisen toimitilan lämmittäminen maksaa n. 32 €/kk.

100-neliöisen toimitilan lämmittäminen maksaa n. 40 €/kk.

TT Toimitilojen matalien lämmityskulujen salaisuus piilee onnistuneessa maalämpöpumpun ja lämpökaivojen mitoituksessa sekä ammattitaitoisessa asennuksessa. Varmistamme, että kohteidemme rakenteet ovat tiiviit ja käytämme tämän takaamiseksi laadukkaita seinä- ja lattiamateriaaleja. Tämä on silkkaa säästöä tilankäyttäjälle, kun yrityksen budjetista ei lohkea suurta siivua lämmityskuluihin.

Yhtiövastike on myös yrittäjän puolella. Vastikkeeseen sisältyy isännöinti ja kirjanpito, kiinteistöhuolto, vakuutus kiinteistölle, nettiyhteys, kiinteistövero, piha-alueen sähköt ja mm. tilojen lämpötilojen etäsäätämisen ja ovien etälukitsemisen mahdollistava TT Control -laite.

TT Toimitiloilla vähemmän yllätyksiä, enemmän vakautta

Osa yrityksistä pystyy ottamaan toisia paremmin sähkön hintojen hurjan nousun vastaan, mutta pitkään jatkuessaan tilanne kurittaa yrittäjän taloutta väkisinkin. Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramon mukaan sähkön hintojen heittely on todennäköisesti tulevaisuudessa yhä suurempaa. 

Ei siis kannata turhaan pitää itseään liikaa jännityksessä. On olemassa vaihtoehtoja, jotka tarjoavat yrittäjälle vakautta ja pitävät ikävät taloudelliset yllätykset minimissä. TT Toimitiloilla yrittäjän ei tarvitse keskittyä tutkimaan energiahintojen turbulenssia vaan voi keskittyä tärkeimpään; itse työn tekemiseen.

Lähteitä:

https://www.stat.fi/til/ehi/2021/03/ehi_2021_03_2021-12-09_tie_001_fi.html

Kauppalehti 20.10.2021

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Kysy lisätietoa!