Sähkölukko – oven avaus sieltä, missä olet

Olemme TT Estatella ottaneet käyttöön sähkölukon, jonka ansiosta voit avata ovet mistä tahansa. Aiemmin ristiin menevien aikataulujen aiheuttamat tilanteet olisivat olleet sietämättömiä, mutta sähkölukon ansiosta asiat hoituvat helposti parilla puhelimen klikkauksella. Lue esimerkkiyrittäjiemme tarinat siitä, miten yrittäjän arki helpottuu sähkölukon käyttöönoton jälkeen.     

 

Tervetuloa taloon

 

Kalle Laaksonen on yrittäjä ja perinteisen halliosakkeen omistaja. Hänen yrityksensä toimitiloja käyttävät sekä vakinaiset työntekijät että satunnaiset opiskelijaharjoittelijat. Jokaisella työntekijällä on hallussaan toimitilojen avaimet. Kalle pyörittää modernia yritystä, johon hän on rekrytoinut yrittäjähenkisiä alan asiantuntijoita. Hän luottaa työntekijöihinsä täysin, ja sen vuoksi yritys antaa vapautta työaikojen suhteen. Tärkeintä on, että hommat tulevat tehdyksi ajallaan. 

Kallen yrityksessä on aloittanut tällä kertaa yhden harjoittelijan sijasta kaksi opiskelijaharjoittelijaa. He ovat päässeet tutustumaan yrityksen tiimiin, heille on luotu tunnukset järjestelmiin ja heidät on perehdytetty tehtäviinsä. Suurimman osan ajasta opiskelijat ovat saaneet seurata ja avustaa asiantuntijoita tehtävissään.  Kalle on hyvillään siitä, että asiat ovat alkaneet mallikkaasti. Seuraavien viikkojen aikana harjoittelijat tulevat saamaan enemmän myös itsenäisiä tehtäviä, minkä vuoksi on erityisen tärkeää, että yritys on tullut tutuksi. 

 

TT Estate Keravan toimitilat

Työhön kiinni 

 

Työviikot ovat olleet tavallista hektisempiä. Tehtävää on ollut enemmän kuin tekijöitä olisi, ja Kalle huomaa, että kiireen seurauksena aikataulut ovat tiukentuneet. Nyt on tärkeää, että asiat hoituvat sovittuina aikoina.

Eräänä iltana Kalle saa viestin tiimiläiseltään. Tämän ohjattavana oleva harjoittelija on unohtanut toimistolle vedoksen, jota tarvitaan seuraavana aamuna palaverissa aivan toisella puolella kaupunkia. Asia hoituu kyllä, Kallen pitää vain ajaa toimistolle vähän aikaisemmin avaamaan ovet harjoittelijalle. Hän ajattelee, että on parempi hoitaa asia itse, niin muiden ei tarvitse säätää aikataulujaan. Tiimiläinen pääsee aloittamaan asiakaspalaverin, kun harjoittelija noutaa vedoksen. 

Seuraavana päivänä Kalle odottaa tavarantoimitusta saapuvaksi. Toimitus on sovittu aamupäivälle, mikä sopiikin hyvin. Lounaan jälkeen Kallen päivän on tarkoitus jatkua etänä, mikä tuntuu kaikessa kiireessä rauhoittavalta vaihtoehdolta. Kalle odottaa, mutta kellon lyödessä yli puolen päivän toimitusta ei kuulu vieläkään. Kohta pitäisi kyllä päästä jo eteenpäin, hän ajattelee. Kalle yrittää unohtaa huutavan nälkänsä uppoutumalla meneillään olevaan projektiin. Ajatukset kuitenkin harhailevat, kun nälkä kurnii vatsassa ja aika kuluu.  Edellisenä iltana tehty ruokakin unohtui kotiin aamun kiireessä. Kalle sinnittelee juomalla kahvia. Kun kello on yksi, hän ei kestä enää. Hän päättää äkkiä polkea kotiin ja hakea ruokansa. 

Hikisenä ja hengästyneenä Kalle kurkottaa jääkaapista lounaansa. Samassa puhelin soi. Soittaja on tavarantoimittaja, joka odottaa hallin oven ulkopuolella. Hän pyytää aukaisemaan oven, jotta voi tuoda tavarat sisälle. Kalle ottaa puhelimen pois korvaltaan ja peittää sen mikin hetkeksi kämmenellään. Muutaman syvähengityksen jälkeen hän pystyy vastaamaan jokseenkin asiallisesti: Tulen niin pian kuin voin

Muuttunut arki 

 

Miten erilainen todellisuus onkaan Petrillä TT Estaten tiloissa, kun kaikissa tiloissa on puhelimella etänä avattavat ovet.

Petrillä on työn kausiluonteisuuden vuoksi vaihtuvaa työvoimaa. Uusille työntekijöille Petri luo ovikoodin, joka erääntyy määräajan jälkeen. Ei enää hukkuneita avaimia ja lukkojen uudelleen sarjoittamista eikä avainten perään kyselemistä työsuhteen päätyttyä.

Petri ei itse myönnä olevansa huithapeli, jolta avaimet unohtuisivat joskus kotiin, mutta työntekijöille sellaista on aiemmin tapahtunut. Tällaiset ongelmat tuntuvat kaukaisilta nyt, kun lukon saa auki puhelimella milloin tahansa.

Epidemia-aikaan, kun ihmisten kohtaamista tartuntavaaran takia on rajoitettu, sähkölukko ratkaisee monta Petrin ongelmaa. Kun Petri on enemmän kotikonttorilla eikä enää niin usein toimitiloilla, voi varaosia tuovalle tavarantoimittajalle lähettää kertakäyttöisen koodin, jolla tämä pääsee sisään. Petri saa vielä ilmoituksen, kun ovi taas suljetaan.

 

Sähkölukon hyödyt hallitilojen omistajalle pähkinänkuoressa:

  • Ei säntäilyä kotoa tai työmaalta hallille
  • Ei unohtuneita avaimia
  • Ei tarvetta fyysiseen läsnäoloon ovien avaamista varten esimerkiksi lähetyksen saapuessa
  • Ei uusien avainten teettämistä tai uudelleensarjoituksia

 

Kehitys ei todellakaan jää tähän! Hyvin pian TT Estate lanseeraa uuden mobiiliapplikaation. Sovelluksen avulla pystyt seuraamaan muun muassa hallin valvontakamerakuvaa, lämpötilaa ja ilman kosteutta. Pysy kuulolla, tiedotamme tästä pian uutiskirjeessämme ja verkkosivuilla.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Kysy lisätietoa!